E-mail
Goed begin schooljaar 2016-2017

bezoek_20162_2bezoek_2016

De afgelopen weken hebben Ria en Luc Westerbeek weer een bezoek gebracht aan de scholen en de kinderen van ons project. De schoolspullen zijn uitgedeeld en ieder kind kreeg een Ikusasa sjaal omdat de Stichting dit jaar een jubileum vierde! Het kost altijd veel tijd om alle administratie uit te zoeken en de informatie van de meer dan 200 Ikusasa-kinderen te verwerken. We doen ons best om dit zo snel mogelijk te doen en vragen u om begrip als het wat langer duurt dan u gewend bent.

 
E-mail
GoedeDoelShop.nl

goedendoelenshop

Gratis doneren door te shoppen bij jouw favoriete webshops!

Via goededoelshop.nl kun je shoppen bij ruim 300 bekende webshops (Bol.com, Zalando, Media Markt, V&D etc.) en gaat er per aankoop een donatie naar jouw goede doel!

Je shopt zo bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen en je doneert zonder dat het je iets extra kost!

Hoe werkt het?

1) Ga naar www.goededoelshop.nl en klik op “Log in”.

2) Klik op “Ik ben nieuw” en maak een account aan.

3) Kies bij “goede doelen” je favoriete doel en ga door naar “Shops”.

4) Kies je favoriete webshop.

*Na het shoppen krijg je een bevestigingsmail van de webshop met de bevestiging van je aankoop én een mail van goededoelshop.nl met de hoogte van jouw donatie.

Begin hier met shoppen!

 
E-mail
Ikusasa helpt Lufunoni

Stichting Ikusasa is betrokken bij het Lufunoni Huis in Johannesburg (Zuid-Afrika).

Lufunoni1Dit huis was tot voor kort een opvanghuis voor ongehuwde moeders met hun kinderen. Twee meisjes hebben nu een baan en drie meisjes zijn teruggegaan naar hun geboortestreek.

Dit project kostte wel veel geld en daarom is er in goed overleg met Ikusasa een andere oplossing gekomen in de vorm van een samenwerkingsverband met St Peter’sChild Care. Deze instelling wil er maximaal zes weeskinderen in gezinsverband onder leiding van een zorgmoeder huisvesten. De ouders van deze weeskinderen zijn allemaal overleden aan aids.

St Peter’s Child Care is een christelijke organisatie die in 2000 is gesticht door leden van de St. Peter’s by the Lake Community Church (Parkview), en onderdeel van de Lutherse Kerk in Zuid-Afrika. Ze ondersteunt op dit moment met een groep vrijwilligers, de hulp van een betaalde projectmanager en buschauffeur zeven pleeggezinnen met zevenpleegmoeders en 25 weeskinderen.

Lufunoni2Ikusasa is bij deze verandering van het Lufunoni Home in een pleegzorghuis betrokken en gaat de kinderen ondersteunen bij hun schoolopleiding.

Het Lufunoni Home zelf blijft van MES en Ikusasa wil ook de komende jaren financieel bijspringen om een aantal noodzakelijke vernieuwingen mogelijk te maken. Dakgoten, en regenpijpen zijn inmiddels al hersteld, de muren moeten nog worden gedaan. Een bijgebouw moet nog helemaal van binnen en van buiten worden opgeknapt.

Bestuursleden en enkele sponsors van Ikusasa zijn in 2012 en 2013 op werkbezoek in Zuid-Afrika geweest en hebben toen onder andere in het Lufunoni Huis gewerkt: schilderen, kasten timmeren, kapot houtwerk herstellen, gordijnen naaien. Dankzij giften van verscheidene mensen, bedrijven en kerkelijke gemeenten kon verf, werkmaterialen, gordijnstof én speelgoed voor de kinderen in het Lufunoni Huis worden aangeschaft.

Wanneer u een bijdrage wilt geven voor het Lufunonihuis, dan kunt u dit overmaken op IBAN-nummer: NL04RABO0113204124ten name van “Stichting Ikusasa" te Nieuwegein onder vermelding van “Gift voor Lufunoni Huis”.

 
E-mail
2013: Jubileumjaar financieel adoptie project

10 jaar logoIn maart 2003 gingen wij (Luc en Ria Westerbeek) voor het eerst met een groepsreis mee, onder leiding van Ds . Kruger , naar Zuid-Afrika. Daar kregen we o.a. een rondleiding door Soweto enbezochten We een schooltje. We konden “ons” allereerste geldbedrag van €115,00 geven aan deze school voor een vriezer. Dit konden we geven dankzij de kerstcollecte van schippersinternaat “Prins Hendrik “te Nieuwegein waar onze kinderen toen woonden.
We spraken met verschillende mensen en begonnen steeds meer interesse te krijgen in de armoede die in Zuid-Afrika heerst. We vroegen ons af waarom de mensen zo doelloos bleven zitten en geen initiatieven ondernamen om uit de armoede te komen. Terug in Nederland bleef ons dat achtervolgen. Ria belde vaak en veel naar Zuid-Afrika met vele vragen... Lees meer...

 

Read the English report of Ria and Luc Westerbeek here...

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4

Rabobank rekeningnummer

anbi1132.04.124. te Nieuwegein
t.n.v. Stichting Ikusasa
IBAN:NL04RABO0113204124
BIC:RABONL2U

Zuid Afrikaanse bank

Account no.: 6239 64 44 079
Branch code: 261251
Account holder : Ydc tarr operating/ Ikusasa kids
Bank : RMB privatbank n divisie van Eerste Nasionale Bank Ltd

Algemeen adres

Adres:

Julianaweg 17
3433 EA Nieuwegein

Nederland

E-mail:

info@ikusasa.nl

Telefoon: 06-53261696


Uw steun verandert en redt levens, ook vandaag!

S5 Box